testimage

25 jaar Ontwikkelcentrum

2018 is voor ons een bijzonder jaar. Dit jaar bestaan wij 25 jaar! In die 25 jaar groeiden we uit van een organisatie in het leven geroepen om leermiddelen te ontwikkelen voor vmbo en mbo tot dé uitgeverij voor groen onderwijs. 

AL 25 JAAR UW UITGEVERIJ VOOR GROEN ONDERWIJS, VAN 1993 TOT NU

10 mei 1993

Oprichting Ontwikkelcentrum
In 1993 is het Ontwikkelcentrum opgericht voor het mbo. Bij de nieuwe kwalificatiestructuur waren kwalitatieve leermiddelen nodig. Al snel werd vmbo het tweede speerpunt van het Ontwikkelcentrum.

1999
Maatwerk op afroep
Met maatwerk voor afroep hadden de AOC's voor het eerst de mogelijkheid leermiddelen samen te stellen die volledig aansloten op hun behoeften en onderwijspraktijk.

1999
Ontwikkelcentrum als zelfstandige stichting, los van de IPC Plant

2001
Landelijk KS2000+ Noord en Zuid
Wat begon als een project voor één van de zuidelijke AOC's, groeide al snel uit tot een grootschalig landelijk project waarbij alle AOC's betrokken waren. Leermiddelen ontwikkelen voor de nieuwe kwalificatiestructuur KS 2000. Met als resultaat een uitgebreide en veel gebruikte serie KS 2000-uitgaven.

2005 Invoering Educatieve Content Catalogus (ECC) 

2016
Lancering methode Profiel Groen voor de vmbo-bovenbouw

2017
Nieuwe Startpagina’s voor het mbo
De opvolger van de ECC. Met de nieuwe Startpagina's voor het mbo hebben docenten en studenten toegang tot één overzicht met actueel en professioneel digitaal lesmateriaal voor zijn/haar vakgebied! 
 
2018
Expeditie Groen, splinternieuwe methode VMBO-onderbouw
Expeditie Groen, dit is de naam van de splinternieuwe methode voor eerste en tweedejaars vmbo-leerlingen. Met deze methode maakt u uw vmbo-leerlingen in klas 1 en 2 enthousiast voor de groene sector en bereidt u hen voor op de bovenbouw!DE TOEKOMST IS GROEN

Wie jarig is, trakteert! Ter ere van ons 25-jarig jubileum organiseerden we op donderdagmiddag 15 november 2018 een inspiratie-event, met het thema De toekomst is groen. Met een inspirerende line-up van veelgevraagde sprekers, spraakmakende catering en enthousiaste deelnemers is het een fantastische middag geworden.

Onze collega Body Bosgra trapte de middag af en blikte onder andere terug op 25 jaar Ontwikkelcentrum. Vervolgens werden de aanwezigen door drie inspirerende sprekers meegenomen naar de toekomst van de groene sector. Zo vertelde Chantal Engelen, initiatiefnemer van het vernieuwende concept Kromkommer, bevlogen over het sociale ondernemerschap van haar organisatie.

Trendwatcher Eke Jelluma van TrendsActive praatte de aanwezigen bij over generatie Z, de leerlingen en studenten van nu. Hun ambities, idealen en verwachtingen in relatie tot hun opleiding en toekomstige baan stonden daarbij centraal.

Lianne Veen
, category manager bij Picnic, gaf ons inzicht in hoe de snelgroeiende online supermarkt data inzet bij het optimaliseren van eigenlijk alles in hun bedrijf: de assortimentskeuze, de prijzen, de bediening van de app en de rijroute van de elektrische bezorgauto’s. En fantaseerde met ons over de volgende innovaties, voor Picnic zelf en misschien ook wel voor andere vakgebieden van de groene sector.

Naast deze inspirerende sprekers was er volop gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en maakten de aanwezigen kennis met voedsel van de toekomst. Kortom een middag bomvol inspiratie!