10 oktober: Dag van de Duurzaamheid

Nieuws
10-10-2022
10 oktober: Dag van de Duurzaamheid

Vandaag is het weer de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Duizenden scholen doen mee aan duurzame acties om het belang van duurzaamheid onder de aandacht te brengen en studenten en leerlingen te laten ervaren dat hun handelen ertoe doet.

Over de Dag van de Duurzaamheid
De Dag van de Duurzaamheid is sinds 2008 een begrip in het onderwijs: veel basisscholen, middelbare scholen én MBO-scholen doen mee. Op deze landelijke dag wordt er extra aandacht gevraagd voor duurzaamheid in het onderwijs. Op deze dag besteden duizenden scholen aandacht aan duurzaamheid in hun lessen. Van een les over afvalscheiding of een bezoek aan een duurzaam bedrijf tot het meedoen aan de voorleesactie. Door deze activiteiten zichtbaar te maken, kunt u laten zien hoe groot de duurzaamheidsbeweging al is. Met uw actie inspireert u andere scholen, krijgt u mogelijk steun van lokale partners en kunt u zorgen voor positieve media-aandacht. Doet u mee of wilt u volgend jaar ook meedoen? Hier leest u er meer over.

Over De Groene Wereld
Het Ontwikkelcentrum gaat verder als De Groene Wereld. Al bijna 30 jaar spelen we met het Ontwikkelcentrum een belangrijke rol bij de ontwikkeling van leermiddelen voor de groene sector. Als gespecialiseerde ontwikkelaar van leermiddelen voor de groene sector, verbinden wij kennis en ervaring voor duurzaam leren.

Waar staan wij voor?
Een leefbare, duurzame wereld voor iedereen! Voor deze uitdaging staat de wereld. De groene educatieve sector speelt hierin een belangrijke rol. De behoefte aan vakbekwame beroepsbeoefenaars is groter dan ooit. Als De Groene Wereld dragen wij hieraan bij met aantrekkelijke, kwalitatieve leermiddelen voor het vmbo, mbo en cursus & contractonderwijs.

Wat doen wij?
Wij verrijken en didactiseren kennis tot modulaire, aansprekende leermiddelen waarmee leerlingen, studenten en cursisten opgeleid kunnen worden tot bekwame beroepsbeoefenaars, waarin het mooie groene beroep centraal staat. Leermiddelen die enthousiasmeren voor de verduurzaming van de groene sector en de wereld.

Wij werken altijd nauw samen met docenten uit het groene onderwijs en met deskundigen uit het bedrijfsleven. Wij maken gebruik van nieuwe technologische mogelijkheden op het gebied van e-learning, visualisering van de beroepspraktijk en interactiviteit. Met als doel het beschikbaar stellen van producten en diensten die aansluiten bij de wensen en behoeften van het onderwijs en de lerende.