50.000 nieuwe bomen voor het Atlantisch regenwoud!

Nieuws
09-08-2023
50.000 nieuwe bomen voor het Atlantisch regenwoud!

De Groene Wereld ondersteunt het werk van het WWF in het Atlantisch regenwoud. In Argentinië werken zij samen met lokale boeren in een corridor die twee delen van het Atlantisch regenwoud van samen 1 miljoen hectare met elkaar kan verbinden!

Het is zaak dat de lokale boeren in deze corridor hun land duurzaam gebruiken. Onder andere door er bomen te planten zodat de waterhuishouding wordt hersteld. Er zijn inmiddels al 24 boerderijen bij het project betrokken. Gezamenlijk zijn ze bezig 100 hectare te herstellen. Dat gebeurt de komende maanden met 50.000 zaailingen van 25 verschillende inheemse boomsoorten.

Wil je meer weten over dit project? Fundacion Vida Silvestre (zo heet het WWF in Argentinië) maakte een aantal video's met boeren die uitleggen waarom ook andere boeren mee zouden moeten doen:

Benieuwd wat het WWF nog meer doet? Hier lees je meer over hun mooie projecten, in Nederland en de rest van de wereld!

De Groene Wereld is Business Support van het Wereld Natuur Fonds

Business Supporter WWF
De Groene Wereld is Business Supporter van het Wereld Natuur Fonds. Mensen zijn onlosmakelijk verbonden met de natuur. Sterker nog, we zijn natuur. Zonder die prachtige dieren en planten kunnen we niet leven. Alleen met natuur in al haar diversiteit hebben we een gezonde toekomst. Daarom is het belangrijk om natuur te beschermen. Wij staan achter de missie van WWF om een wereld te creëren waarin mens en natuur in harmonie leven.