Boom cadeau klimaatplein Zone.College

Nieuws
12-12-2022
Boom cadeau klimaatplein Zone.College

Weer of geen weer, studenten Groene ruimte gaan gewoon aan de slag! Afgelopen donderdag plantten twee studenten ons cadeau aan het Zone.college. Als dank voor hun vertrouwen in onze nieuwe methode Dierverzorging Animalis kregen zij een boom voor hun nieuwe klimaatplein.

Ze kozen een mispel, de Mespilus germanica 'Bredase Reus', volgens docent Edwin Vos een vergeten soort die goed past op hun nieuwe klimaatplein. Locatie Almelo werkt aan een prachtig klimaatplein dat de studenten zelf maken. Ze planten inheemse en vergeten planten en bomen en hergebruiken de tegels die er lagen bijvoorbeeld voor muurtjes en het omkleden van de keet die er staat. In deze keet krijgen studenten ook les. Verder maken ze er een voedselbosstrook en leggen ze een vijver aan. De tent op het plein wordt ook gebruikt voor bijeenkomsten. Een mooi initiatief dat steeds mooier wordt!

Boom planten op het klimaatplein van Zone.College Almelo    Studenten Groene ruimte in actie    Studenten en docent Zone.College Almelo bij hun nieuwe boom