Docent Trainer Yuverta LLO over cursus Knaagdieren (IPM-Kba)

Blog
21-04-2022
Docent Trainer Yuverta LLO over cursus Knaagdieren (IPM-Kba)

“Allemaal geslaagd!” zegt Theo Poels, docent Pluimvee- en varkenshouderij en cursusleider bij Yuverta Leven Lang Ontwikkelen, trots op deze mooie 100% score bij het examen Knaagdierbeheersing (IPM-KBA). Yuverta LLO heeft als eerste een groep cursisten met succes opgeleid aan de hand van deze nieuwe e-learning methode.

“De e-learning is een goede voorbereiding voor de cursisten. Werken en leren met de e-learning was het huiswerk voor de praktijkdag. Ik kon zo zien wie de licentie had geactiveerd en wie nog niet. En ik kon zien wat de voortgang was.” De cursisten, veelal agrariërs en anderen die zich bezig houden met de bestrijding van ratten en/of muizen op het bedrijf, krijgen voorafgaand aan de fysieke bijeenkomst de inlogcode van de e-learning omgeving.

"Zij zijn, afhankelijk van hun startniveau ca 3-4 uur bezig geweest om de stof tot zich te nemen. Voor cursisten met jaren praktijkervaring vergt het wellicht minder tijd.”

Knaagdieren IPM Kba 

Voortgangsrapportage voor cursusleider
“Het was heel goed om als trainer te kunnen zien wat de voortgang is per cursist. Ik heb hierover via de mail contact gehad met de cursisten. Na de zelfstudie hebben we op school op de dag van het examen van 8:30 tot 15:00 uur de hele stof nog eens doorgenomen aan de hand van het e-learning programma. Het is heel effectief om op die manier de materie nog even te herhalen.” 

Werkwijze e-learning Knaagdierbeheersing (IPM-KBA)
De cursisten nemen zelfstandig de 5 modules uit de e-Learning door. Via bondige teksten en uitlegvideo’s, afgewisseld met vragen voorzien van feedback, maken de cursisten zich de benodigde kennis over de IPM-werkwijze eigen. Op de factcards staat puntsgewijs de essentiële informatie. Met een afsluitende trainer kunnen uw cursisten controleren of ze een onderdeel beheersen.

Voorbeelden uit de beroepspraktijk
De beelden en video’s zijn in het werkveld opgenomen. “Wat ook leuk is, is dat er in de e-learning Knaagdierbeheersing (IPM-KBA) geen plaatjes staan, maar herkenbare situaties. Zoals varkenshouder Bas die aangeeft dat hij zelf zijn gras ook nog kort moet maaien om ongedierte snel te kunnen signaleren/knaagdieren geen schuilplaats te bieden.”

Feedback voor cursisten
De e-learning Knaagdierbeheersing (IPM-KBA) sluit je af met een trainer. In deze trainer test je je opgedane kennis van de module. “De trainers in de e-learning Knaagdierbeheersing (IPM-KBA) zijn erg handig. Daarmee kunnen de cursisten zelf goed oefenen. Keer op keer met de stof bezig zijn. En goed dat de vragen in de trainers in dezelfde stijl zijn als in het daadwerkelijke examen.”

Missie geslaagd: Deze groep cursisten met certificaat op zak naar huis. En ter ondersteuning als ‘naslagtool’ hebben ze nog 5 jaar lang toegang tot de e-learning cursus.

Cursus e-learning Knaagdierbeheersing (IPM-KBA) volgen?
Lees hier wat Yuverta LLO over de cursus zegt in hun blog. Bij Yuverta LLO gaat men starten met de volgende groep. De inschrijving is geopend. Kijk op de website van Yuverta LLO voor meer informatie over e-learning Knaagdierbeheersing (IPM-KBA).

Zelf cursus e-learning Knaagdierbeheersing (IPM-KBA) geven?
Ben u zelf trainer/opleider en wilt u de cursus Knaagdierbeheersing geven? Lees er meer over op onze website of neem neem contact op voor meer informatie.