Nieuw: Samenwerking met Aeres Tech Productions en Fedecom

Nieuws
06-02-2023
Nieuw: Samenwerking met Aeres Tech Productions en Fedecom

De Groene Wereld (voorheen Ontwikkelcentrum) is een samenwerking aangegaan met Aeres Tech Productions en brancheorganisatie Fedecom. Op basis van materiaal van Tech In Motion (TIM) ontwikkelen we een praktische online module over het onderhoud van trekkers en werktuigen. Deze module komt voor het nieuwe schooljaar beschikbaar via de Startpagina.

Praktische kennis onderhoud machines
Aanleiding voor het ontwikkelen van dit nieuwe lesmateriaal is de behoefte van de AOC's. Studenten van opleidingen in de vakgebieden Veehouderij en  Groen, Grond en Infra hebben meer praktische kennis nodig van machines. Het is belangrijk dat ze leren hoe ze voor een optimale levensduur van machines kunnen zorgen. Zo leren ze hoe het dagelijkse onderhoud eruitziet, waarom het belangrijk is om te doen, hoe ze kleine reparaties zelf uit kunnen voeren en hoe ze gericht hulp kunnen inschakelen voor grotere reparaties. Dat komt de zelfstandigheid van de (toekomstige) beroepsbeoefenaars ten goede.

In nieuwe online leeromgeving
Het nieuwe lesmateriaal komt beschikbaar in onze nieuwe online leeromgeving, die bijvoorbeeld ook gebruikt is voor onze nieuwe mbo-methode Animalis, de online trainingen voor bloemisten van FloraVita en de online cursus Knaagdierbeheersing. In de leeromgeving wordt veel gebruikgemaakt van beeld en video. Ieder onderwerp wordt ingeleid door een introductievideo en de praktische beroepshandelingen worden in beeld gebracht in uitlegvideo's.

Beschikbaarheid
Het nieuwe lesmateriaal is te gebruiken vanaf schooljaar 2023-2024. Voor de zomervakantie zal het al beschikbaar zijn voor docenten zodat zij zich kunnen voorbereiden op de lessen. De nieuwe module over het onderhoud van trekkers en werktuigen biedt verdieping op de afgelopen jaar vernieuwde modules 'Trekker' en 'Transportwagens in de landbouw'.

Over onze partners
Aeres Tech is al meer dan 65 jaar het expertisecentrum van onder andere de agro-technische branche. Aeres Tech Productions ontwikkelt en beheert lesmateriaal voor TIM (van Fedecom). Fedecom is een brancheorganisatie, die de belangen behartigt van fabrikanten, importeurs en dealers in de agrotechniek, veehouderijtechniek, groentechniek, tuinbouwtechniek en industrie & intern transport.