Nieuwe e-learning Brood en Banket ontwikkeld voor Lentiz

Nieuws
24-03-2023
Nieuwe e-learning Brood en Banket ontwikkeld voor Lentiz

In samenwerking met diverse bakkers, vakdocenten en onderwijsspecialisten van Bespeak ontwikkelden we een volledig nieuwe e-learning voor de opleiding 'Basisvaardigheden brood en banket' van Lentiz Cursus en Consult. Onder andere meester-patissier Hidde de Brabander geeft in heldere aansprekende video's uitleg over de verschillende soorten brood, koekdegen, cake en meringe. Cursisten leren hoe je deze maakt, welke grondstoffen je gebruikt en welke machines je nodig hebt. Alles om je als nieuweling de basisvaardigheden van het vak eigen te maken, zodat je snel aan de slag kunt in een bakkerij!

Een goede basis
In opdracht van de Food Innovation Academy (FIA) ontwikkelde De Groene Wereld het online lesmateriaal voor toekomstige werknemers van bakkers en industriële bakkerijen. De FIA heeft dit nieuwe lesmateriaal laten ontwikkelen om zij-instromers en werkzoekenden een goede basis te geven, zodat ze aan de slag kunnen in een bakkerij. Het lesmateriaal kan ook worden ingezet voor mbo-studenten Voeding.

Volledig nieuwe e-learningE-learning basisvaardigheden brood en banket
Het lesmateriaal is beschikbaar in onze nieuwe online leeromgeving. De e-learning biedt een brede basis voor het bakkersvak. In de vier modules laten verschillende bakkers en vakdocenten zien wat er allemaal bij het maken van brood en banket komt kijken. De cursisten leren de benodigde theorie en vaardigheden aan de hand van instructiefilmpjes, opdrachtenkaarten en interactieve theorie met opdrachten. Door gebruik te maken van korte teksten en veel foto's en video's wordt de lesstof op een laagdrempelige manier aangeboden. En alles is toepassingsgericht: wat je leert pas je direct toe in de praktijk. Dat helpt de cursisten om zich de nieuwe lesstof snel eigen te maken. De docent kan hun voortgang monitoren in een handig dashboard.

Op zoek naar lesmateriaal voor jouw cursus?
Neem contact op met Joris! We bespreken graag de mogelijkheden.