Onderwijs en beroepspraktijk omarmen nieuwe koers De Groene Wereld

Nieuws
11-05-2023
Onderwijs en beroepspraktijk omarmen nieuwe koers De Groene Wereld

Het Ontwikkelcentrum vervolgt haar weg in onderwijsland als De Groene Wereld. Al 30 jaar ontwikkelen we met hart en ziel lesmateriaal voor de groene sector (vmbo en mbo). Als gespecialiseerde ontwikkelaar van leermiddelen en cursusmaterialen is De Groene Wereld een nieuwe weg ingeslagen. In onze nieuwe methodische leermiddelen staat de beroepspraktijk centraal en is de theorie ondersteunend. Vanzelfsprekend maken we daarbij volop gebruik van de nieuwe technologische mogelijkheden van e-learning, met veel interactiviteit, visualisering en het goed kunnen monitoren van de voortgang op afstand. Op innovatieve wijze leveren we dagelijks een praktische bijdrage aan de dierverzorgers, boeren, bloemisten, telers en hoveniers van morgen.

Klanttevredenheid en imago
De Groene Wereld speelt nadrukkelijk in op de wensen en behoeftes van het huidige onderwijs én de beroepspraktijk. Daarom vragen we docenten, teamleiders, directieleden, brancheverenigingen en stakeholders voortdurend om feedback. Onlangs hebben we een onderzoek uitgevoerd naar de klanttevredenheid en het imago van De Groene Wereld (lees: het nieuwe Ontwikkelcentrum). Met de uitkomsten van dit omvangrijke onderzoek mogen we zeer tevreden zijn. Het groen onderwijs steunt onze nieuwe koers en vindt dat we mooie stappen hebben gezet.

Duurzame toekomst
Een leefbare, duurzame wereld voor iedereen, dat is de uitdaging waar we samen voor staan. De groene educatieve sector speelt een belangrijke rol in het realiseren van deze uitdagende ambitie. De behoefte aan vakbekwame beroepsbeoefenaars is immers groter dan ooit. Ook De Groene Wereld voelt deze verantwoordelijkheid en levert graag een positieve bijdrage. Dat doen we vooral door aantrekkelijk vormgegeven, kwalitatief hoogwaardige leermiddelen en cursusmaterialen te ontwikkelen. Leermiddelen die je enthousiast maken om voor een groene opleiding te kiezen. En die een steentje bijdragen aan de verduurzaming van de groene sector en de wereld.

Samen met de groene sector
De Groene Wereld verstaat de kunst om praktische, actuele kennis te vertalen in modulaire, aansprekende leermiddelen. Vanzelfsprekend werken we daarbij nauw samen met docenten uit het groen onderwijs en deskundigen uit de beroepspraktijk. Het resultaat van deze kruisbestuiving werpt vruchten af. Leerlingen, studenten en cursisten verrijken hun kennis met boeiende lesstof waarin het mooie, belangrijke groene beroep centraal staat. Stap voor stap bereiden ze zich onder begeleiding van docenten voor op een toekomst als vakbekwame beroepsbeoefenaar in de groene sector.

Nieuw in ons aanbod
De Groene Wereld ontwikkelde al nieuwe leermiddelen voor het vmbo, mbo Dierverzorging, mbo Groene ruimte, de mbo Startpagina’s en het cursus- en contractonderwijs:

Meer weten?
Op onze vernieuwde website vind je ons actuele aanbod voor het vmbo, mbo en cursus- en contractonderwijs. Ben je op zoek naar lesmateriaal voor jouw opleiding of cursus en vind je niet wat je zoekt? Neem dan gerust contact met ons op!