Terugblik 2022: wat is er allemaal nieuw?

Nieuws
19-01-2023
Terugblik 2022: wat is er allemaal nieuw?

Het nieuwe jaar is inmiddels op gang. Een mooi moment om even terug te blikken op het afgelopen jaar! We sloegen als organisatie een nieuwe weg in en vernieuwden ons aanbod voor het groen onderwijs. Voor vmbo, mbo en cursus- en contractonderwijs.

Nieuw in ons aanbod:

Het Ontwikkelcentrum gaat verder als De Groene Wereld
Een leefbare, duurzame wereld voor iedereen! Voor deze uitdaging staat de wereld. De groene educatieve sector speelt hierin een belangrijke rol en de behoefte aan vakbekwame beroepsbeoefenaars is groter dan ooit. Als De Groene Wereld dragen wij hieraan bij met aantrekkelijke, kwalitatieve leermiddelen voor het vmbo, mbo en cursus & contract onderwijs.

Methode Animalis
Animalis is onze nieuwe methode voor mbo-opleidingen in de sector Dierverzorging. Animalis biedt een grondige, praktische voorbereiding op het examen én het werken in de beroepspraktijk. De combinatie van aansprekende voorbeelden én gevarieerde werkvormen brengt het toekomstige beroep tot leven.

17 vernieuwde modules Startpagina’s mbo
Onze Startpagina’s voor het mbo bieden toegang tot het online lesmateriaal voor niveau 2, 3 en 4 van het betreffende vakgebied, inclusief de relevante KennisKiem-modules. Afgelopen jaar vernieuwden we in totaal 17 modules voor diverse Startpagina’s.

Examentrainers Groene ruimte
Met de nieuwe online Examentrainers Vakbekwaam Hovenier en Opzichter/Uitvoerder Groene ruimte kunnen studenten onbeperkt oefenen en worden ze verder klaargestoomd voor het kennisexamen. Zo weten studenten precies wat hen tijdens het examen te wachten staat.

Online cursus IPM-Knaagdierbeheersing
Nieuwe aansprekende e-learning voor de cursus IPM-Knaagdierbeheersing om cursisten op te leiden voor het nieuwe examen IPM-KBA. De lesstof sluit aan bij de nieuwe regelgeving die geldt vanaf 2023 en is ontwikkeld in nauwe samenwerking met KAD en AOC’s.

Online cursus FloraVita
FloraVita is de nieuwe cursus van bloemistenbrancheorganisatie VBW voor hun leden, om ondernemers en medewerkers werkzaam in de bloemendetailhandel op te leiden tot bloemisten die alles weten over de gezondheidsvoordelen van bloemen en planten. Wij ontwikkelden de e-learning voor deze cursus.

Profiel Groen
Met onze nieuwe methode Profiel Groen voor vmbo onderbouw en de keuzevakken leg je een solide basis voor de vervolgopleiding en het toekomstige beroep. De praktijk staat centraal, leerlingen leren door te doen en kennis wordt compact, vraaggestuurd en visueel aangeboden.

 

Benieuwd naar 2023?

In onze nieuwe catalogi vind je ons actuele aanbod: 

>> Catalogus vmbo 2023-2024

>> Catalogus mbo 2023-2024