Unieke samenwerking trainingsprogramma Floral Design

Nieuws
26-10-2023
Unieke samenwerking trainingsprogramma Floral Design

Woensdag 25 oktober werd de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Aeres MBO, De Groene Wereld (voorheen Ontwikkelcentrum) en VBW. Deze unieke samenwerking richt zich op het opzetten van een nieuw, modern (vaktechnisch) trainingsprogramma voor de bloemenbranche. Een trainingsprogramma waarbij via prachtige e-learning de basiskennis wordt overgebracht en in praktijklessen de vaardigheden worden geleerd.

Sneller en goedkoper
Er ontstaat steeds meer behoefte aan kortere (basis)trainingen. Dit komt vooral door een sterke toename van het aantal zij-instromers in de branche. Ook kiezen meer mensen voor een gecombineerde baan (bijvoorbeeld kantoor en creatief in de bloemen). Voor deze doelgroep is de nieuwe training/opleiding uitermate geschikt. Door deze nieuwe aanpak kunnen de basisvaardigheden snel worden aangeleerd, waardoor nieuwe medewerkers sneller productief kunnen worden ingezet in de bloemenwinkels. Daarnaast kunnen bestaande medewerkers hun kennis en vaardigheden ook opfrissen en uitbouwen waar nodig.

Modulair opgebouwd
De training bestaat uit verschillende modules, basis en verdiepend. De basisvaardigheden zijn nodig om verder te kunnen gaan met de verdiepende modules. 

De basisvaardigheden worden in 3 modules bijgebracht:

  • Handgebonden boeket
  • Bloemarrangement op vaas/pot
  • Plantenarrangement

Als vervolgmodules zijn op dit moment 2 modules in ontwikkeling:

  • Bruidswerk
  • Rouwwerk

In de basismodules zit een vaste opbouw. De vervolgmodules kunnen in willekeurige volgorde (los van elkaar) worden gevolgd. Deze manier van trainen biedt veel flexibiliteit, waardoor trainingen vaker en op verschillende locaties gegeven kunnen worden. Bovendien kan het aanbod van losse modules zo eenvoudig worden uitgebreid.

Trots en verheugd
Vanuit VBW is lange tijd gewerkt om tot deze samenwerking te komen. Van enige trots is dan ook zeker sprake. Met de samenwerkingspartners Aeres en De Groene Wereld is al lange tijd een zeer goede relatie. Voor VBW de perfecte partners om deze uitdaging mee aan te gaan.

Begin 2024 van start
Het trainingsprogramma is op dit moment al volop in ontwikkeling. De planning is dat begin 2024 de eerste trainingen kunnen starten. Binnenkort volgt meer informatie over trainingsdata en inschrijven!