Vlog #3 Leren in de praktijk: samenwerken in de regio bij Innovatiewerkplaats Hellum

Video
09-11-2023
Vlog #3 Leren in de praktijk: samenwerken in de regio bij Innovatiewerkplaats Hellum

In deze video neemt docent Mischa Bosman je mee naar Innovatiewerkplaats Hellum in de regio Groeningen. In deze innovatiewerkplaats maakt Terra MBO in samenwerking met collega's en studenten van de Hanzehogeschool onderwijs. Dat doen ze samen met de omgeving, overheden, bewoners en het bedrijfsleven. Mischa neemt een kijkje bij verschillende partners, zoals een belevingspark, een akkerbouw- en loonbedrijf, de lokale supermarkt en een mechanisatiebedrijf. Deze video is onderdeel van reeks video's die Terra MBO maakt in samenwerking met De Groene Wereld.

Innovatieplaats Hellum
Innovatieplaats Hellum is een permanente plek waar gezamenlijk wordt gewerkt aan maatschappelijke uitdagingen. Het is onderdeel van het Regionaal Innovatie Framework dat in meerdere gebieden van de provincie dit soort innovatiewerkplaatsen faciliteert. Studenten gaan aan de slag met vraagstukken op het gebied van innovatie en gebiedsontwikkeling. Mischa: "Goed onderwijs begint buiten de school. Doordat studenten fysiek aanwezig zijn krijgen ze veel meer gevoel bij wat ze leren en ontdekken ze wat er leeft."

Regio Groeningen
De regio waarin samengewerkt wordt aan de gemeenschappelijke doelstellingen en waarin Terra onderwijs organiseert en uitvoert is de regio Groeningen. Een bijzonder gebied ten oosten, zuiden en westen van de stad Groningen en ten noorden van Assen. Het bestaat uit vele kleine en grote natuurgebieden, meren en omliggende landschappen. Voor dit gebied zijn ‘groene en blauwe doelen’ gesteld, waarmee overheid, ondernemers, onderwijsinstellingen en andere organisaties een klimaatpositieve regio van Nederland willen realiseren.

Over Mischa

Ik ben Mischa Bosman, werkzaam bij Terra MBO in Noord-Nederland. Als lid van Team Agro en het Innovatieteam ben ik verantwoordelijk voor het initiëren, organiseren en uitvoeren van projecten en onderwijs in de regio. Geboren in Sneek (FRL), geworteld in Groningen en met Nigerijnse, Friese en Groningse roots, sta ik stevig op gele klompen, met een groot groen hart. Naast mijn werk ben ik ook actief als vrijwilliger en werk ik mee op een akkerbouw- en loonbedrijf. Omdat leren nooit stopt ga ik komend studiejaar starten met een master om mij te verdiepen in het leren buiten de school.