testimage

E-learning Basistraining AGF

In opdracht van de Ambachtelijke Versdetailhandel Nederland (AVN) ontwikkelden we de nieuwe e-learning ‘Basistraining AGF'. AVN is de brancheorganisatie voor groente, fruit en versspecialisten in Nederland. De brancheorganisatie zet zich in om de positie van de ondernemers te verbeteren, onder andere door het bieden van trainingen voor haar leden. AGF staat voor aardappelen, groente en fruit. In de e-learning leren nieuwe medewerkers de benodigde basiskennis over de opslag, presentatie en verkoop van de versproducten.

Onderscheidend vermogen
De branche bestaat uit ongeveer 800 winkels, zoals landwinkels en AGF-specialisten. De grootste concurrent van de AGF-versspecialist is de supermarkt. Consumenten kopen groente en fruit het meest in de supermarkt. AGF-winkels kunnen zich onderscheiden van de supermarkt door consumenten in alle gemakken te voorzien: verse en bijzondere (seizoens)producten met een betere smaak, gekookte maaltijden, salades en persoonlijk advies.

Basistraining AGF
De ambachtelijke versdetailhandel heeft steeds meer te maken met nieuwe medewerkers, waaronder starters en zij-instromers, die nog onvoldoende kennis hebben van het basisassortiment. AVN biedt voor deze nieuwe medewerkers een korte cursus om ze deze basiskennis bij te brengen. Daarbij gaat het om productkennis en weten hoe met de producten om te gaan (opslag, presentatie, verkoop). Maar ook advies kunnen geven over het bewaren, bereiden en verwerken van deze producten is een leerdoel. Juist op dit vlak kan de versspecialist zich onderscheiden van de supermarkten.

Aantrekkelijke e-learning
De Basistraining AGF wordt grotendeels online aangeboden. In opdracht van AVN ontwikkelde De Groene Wereld de e-learning. Deze bestaat uit 2 modules met aansprekende video's en foto's, 18 lessen die per les zo'n 30 minuten duren, trainers om je kennis te testen en factcards met handige weetjes. Na de online lessen volgen de deelnemers een praktijkles op locatie, waarin aandacht wordt besteed aan het ruiken, zien en proeven van de producten.

E-learning voor jouw organisatie?
Ben je op zoek naar e-learning voor jouw opleiding of cursus? Onze e-learning kan voor allerlei vakgebieden op maat worden gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de sector food, groene ruimte of het agrocluster. Neem contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden!