testimage

Nieuwe online Examentrainers Groene ruimte

Met onze nieuwe online Examentrainers Vakbekwaam Hovenier en Opzichter/Uitvoerder Groene ruimte worden studenten verder klaargestoomd voor het kennisexamen. Met de Examentrainer kunnen ze onbeperkt en op een gestructureerde manier de opgedane kennis oefenen, klassikaal én thuis. De Examentrainer is op dezelfde manier opgebouwd als het daadwerkelijke examen. Zo weten studenten precies wat hen tijdens het examen te wachten staat.

Theorie oefenen
Je studenten hebben al veel geoefend in de praktijk, op school en tijdens hun stage. Daardoor zit het met de proeven van bekwaamheid wel goed. Het kennisgedeelte is vaak een grotere uitdaging. Om studenten te helpen zich nog beter op het kennisexamen voor te bereiden, hebben we twee online Examentrainers ontwikkeld waarmee ze onbeperkt kunnen oefenen. De Examentrainers bestaan uit proefexamens én losse onderdelen, conform de examenmatrix. Ze kunnen zo het volledige examen oefenen of alleen dat onderdeel dat ze nog niet zo goed beheersen. De Examentrainers kunnen mét en zonder de plantenapp Linnaeus worden aangeschaft.

Wat is Linnaeus?
De webapp Linnaeus bevat uitgebreide informatie over meer dan 1750 planten die in Nederland verkrijgbaar zijn. Alle gangbare kenmerken zijn beschreven. Bijvoorbeeld of een plant bijen of vlinders aantrekt, de groeihoogte en de bloeikleur of -maand. Bij iedere plant zijn meerdere beelden beschikbaar.

Meters maken
Nog geen voldoende gehaald bij een proefexamen? Gewoon rustig verder oefenen, meters maken! Je studenten kunnen zelf meteen zien op welk niveau ze de kennis beheersen. Ze krijgen direct feedback met een verwijzing naar meer informatie. Dat stimuleert hen om verder te leren. Hun proefexamenscore geeft jou inzicht in welke onderwerpen je nog extra kunt behandelen, tijdens de les of alleen met de betreffende student.

Gebaseerd op exameneisen Groene Norm en KCNL
De Examentrainers zijn gebaseerd op de examenmatrijs Groene Norm en Toekomstbestendige plantenlijst voor groen onderwijs (KCNL). De Examentrainers hanteren dezelfde vraagstelling als de examens. Zo weten jouw studenten precies wat ze te wachten staat tijdens het echte examen.

De voordelen op een rij

 • Veel oefenvragen voor het kennisexamen.
 • Gebaseerd op de examenmatrijs Groene Norm en Toekomstbestendige plantenlijst voor groen onderwijs (KCNL).
 • Vraagstelling zoals in het echte examen.
 • Tijdsbesparing voor jou als docent.
 • Direct feedback voor de student.
 • Inzicht in het kennisniveau van de student.
 • Optioneel toegang tot de plantenapp Linnaeus.

Examentrainer Vakbekwaam hovenier  Examentrainer Vakbekwaam hovenier + Linnaeus  Examentrainer Opzichter/uitvoerder  Examentrainer Opzichter/uitvoerder + Linnaeus

Examentrainer bestellen
Studenten kunnen de online Examentrainer zelf bestellen via onze webshop.

Crebonummers 25455 en 25618:

 • Examentrainer Vakbekwaam hovenier (niveau 3)
 • Examentrainer Vakbekwaam hovenier (niveau 3) + Linnaeus

Crebonummers 25454 en 25617:

 • Examentrainer Opzichter/uitvoerder (niveau 4)
 • Examentrainer Opzichter/uitvoerder (niveau 4) + Linnaeus

Meer weten?
Onze accountmanager Joris vertelt je er graag meer over! Meer informatie over onze andere leermiddelen voor de opleidingen Groene ruimte vind je hier.