De Groene wereld - de nieuwe naam van het Ontwikkelcentrum

Nieuws
29-04-2022
De Groene wereld - de nieuwe naam van het Ontwikkelcentrum

U heeft op een aantal plaatsen vast al iets gelezen over De Groene Wereld, de nieuwe naam van onze organisatie. Ruim 25 jaar hebben we met het Ontwikkelcentrum een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van leermiddelen voor de groene sector. Leermiddelen specifiek voor het vmbo, mbo en het cursus-en contractonderwijs. Met De Groene Wereld slaat het Ontwikkelcentrum als organisatie een nieuwe weg in.
Ter gelegenheid daarvan werd onze directeur, Maarten Vuurmans geïnterviewd voor het programma Nederland Beleeft! op RTL4. Zie de uitzending of het filmpje over het hoe en waarom van deze naamsverandering in het interview. De link naar het filmpje volgt z.s.m.

 

Waar staan wij met De Groene Wereld voor?
Een leefbare, duurzame wereld voor iedereen! Voor deze uitdaging staat de wereld. De groene educatieve sector – de sector waarin wij actief zijn - speelt hierin een belangrijke rol. De behoefte aan vakbekwame beroepsbeoefenaars is groter dan ooit. Als De Groene Wereld dragen wij hieraan bij met aantrekkelijke, kwalitatieve leermiddelen voor het vmbo-, mbo-groen en cursus & contract onderwijs.

 

De Groene Wereld Logo 

Wat doen wij?
Wij verrijken en didactiseren kennis tot modulaire, aansprekende leermiddelen waarmee leerlingen, studenten en cursisten opgeleid kunnen worden tot bekwame beroepsbeoefenaars, waarin het mooie groene beroep centraal staat. Leermiddelen die enthousiasmeren voor de verduurzaming van de groene sector en de wereld. Wij werken altijd nauw samen met docenten uit het groene onderwijs en met deskundigen uit het bedrijfsleven. Wij maken gebruik van nieuwe technologische mogelijkheden op gebied e learning, visualisering van de beroepspraktijk en interactiviteit. Met als doel het beschikbaar stellen van producten en diensten die aansluiten bij de wensen en behoeften van het onderwijs en de lerende.

 

Onze missie met De Groene Wereld
Als gespecialiseerde ontwikkelaar van leermiddelen voor de groene sector, verbinden wij kennis en ervaring voor duurzaam leren.

Wij verbinden kennis en ervaring voor duurzaam leren

De Groene Wereld op TV
Onze nieuwe boodschap van De Groene Wereld willen wij graag van de daken schreeuwen. Wij hebben over onze missie verteld in het TV-programma ‘Nederland Beleeft!’ van RTL4. Kijkt u mee?

 

Contact
Heeft u vragen over leermiddelen voor uw organisatie? Lees hier meer over op onze website. Of neem contact op met ons: info@ontwikkelcentrum.nl of tel: 0318-642992.

 

Ontwikkelcentrum wordt De Groene Wereld - Wij verbinden kennis en ervaring voor duurzaam leren.