Nieuwe online modules onderhoud trekkers en werktuigen

Nieuws
08-06-2023
Nieuwe online modules onderhoud trekkers en werktuigen

In samenwerking met Aeres Tech Productions en TIM (Tech in Motion) ontwikkelen we nieuw lesmateriaal over het onderhoud van trekkers en werktuigen. De eerste module Landbouwbanden is bijna gereed en komt voor het nieuwe schooljaar beschikbaar op de Startpagina Veehouderij en de Startpagina Groen, Grond & Infra. Gedurende schooljaar 2023-2024 zullen nog meer online modules over het thema Onderhoud beschikbaar komen. De nieuwe modules bieden verdieping op de in het afgelopen jaar vernieuwde modules 'Trekker' en 'Transportwagens in de landbouw'.

Praktische kennis onderhoud machines
Aanleiding voor het ontwikkelen van dit nieuwe lesmateriaal is de behoefte van de AOC's. Studenten van opleidingen in de vakgebieden Veehouderij en Groen, Grond en Infra hebben meer praktische kennis nodig van machines. Het is belangrijk dat ze leren hoe ze voor een optimale levensduur van machines kunnen zorgen. Zo leren ze hoe het dagelijkse onderhoud eruitziet, waarom het belangrijk is om te doen, hoe ze kleine reparaties zelf uit kunnen voeren en hoe ze gericht hulp kunnen inschakelen voor grotere reparaties. Dat komt de zelfstandigheid van de (toekomstige) beroepsbeoefenaars ten goede.

In nieuwe online leeromgeving
Het nieuwe lesmateriaal komt beschikbaar in onze nieuwe online leeromgeving, die bijvoorbeeld ook gebruikt is voor onze nieuwe mbo-methode Animalis, de online trainingen voor bloemisten van FloraVita en de online cursus Knaagdierbeheersing. In de leeromgeving wordt veel gebruikgemaakt van beeld en video. Ieder onderwerp wordt ingeleid door een introductievideo en de praktische beroepshandelingen worden in beeld gebracht in uitlegvideo's.

Over onze partners
Aeres Tech is al meer dan 65 jaar het expertisecentrum van onder andere de agro-technische branche. Aeres Tech Productions ontwikkelt en beheert lesmateriaal voor TIM (van Fedecom). Fedecom is de brancheorganisatie, die de belangen behartigt van fabrikanten, importeurs en dealers in de agrotechniek, veehouderijtechniek, groentechniek, tuinbouwtechniek en industrie & intern transport.