testimage

Profiel Groen onderbouw

Groen moet je doen! Zeker voor vmbo-leerlingen in de onderbouw is het belangrijk om via theorie én praktijk kennis te maken met de nieuwste trends en innovaties in de groene sector en hun eigen talenten in groen te ontdekken.

  • Actueel en innovatief
  • Veel praktijkopdrachten
  • Mogelijkheden voor tempo- en niveaudifferentiatie
  • Duidelijke structuur
  • Doorlopende leerlijn naar de bovenbouw en het mbo

Een goede basis
Profiel Groen onderbouw is een volledig digitale methode, in dezelfde leeromgeving en met dezelfde opbouw als Profiel Groen bovenbouw en de Profiel Groen keuzevakken. Zo wennen leerlingen al aan het werken met het lesmateriaal. Ze werken een deel van de les met de computer, de rest is praktijk. De praktijkopdrachten zijn te printen en digitaal in te vullen. Verder bevat de methode theorie met verwerkingsvragen, per thema een ‘test jezelf’, flitskaarten en beroepeninfo. Met de docentenlicentie beschik je daarnaast over eindopdrachten (inclusief correctiemodel), instructies bij de praktijkopdrachten, leerdoelenoverzichten en antwoordmodellen.

Voordelen van de online leeromgeving:

  • Inzicht in de voortgang
  • Automatische feedback
  • Uitlegfilmpjes in plaats van veel tekst
  • Handig oefenen met 'test je jezelf' en flitskaarten

Flexibiliteit én zekerheid
Naast de acht vaste lessen bij elk thema zijn er nog vijf extra praktijkopdrachten om uit te kiezen. Zo sluit de methode altijd aan op jouw wensen en omstandigheden. Daarbinnen zijn er ruime mogelijkheden voor tempo- en niveaudifferentiatie. De vaste opzet en structuur biedt houvast voor leerling en docent. Heldere leerdoelen, stappenplannen en beoordelingspunten helpen de leerling om zelfstandig te werken. Hierbij kan de leerling teruggrijpen op instructiekaarten die stap voor stap belangrijke handelingen uitleggen. Voor docenten bieden we zekerheid en gemak door middel van de uitgebreide docentenhandleiding en de eindopdrachten voorzien van correctiemodellen.

Vijf thema’s
Leerjaar 1 en 2 bestaan beide uit vijf thema’s: Dier, Voeding, Bloem, Groen en Plant. In leerjaar 2 worden kennis en vaardigheden verder uitgebouwd, waarbij het materiaal van leerjaar 1 beschikbaar blijft. Zo kun je eenvoudig onderdelen nog eens herhalen of verder uitdiepen.

Sluit aan bij de wereld van nu
De wereld is continu in beweging. Groen staat steeds vaker op de agenda. Duurzaamheid en innovatie kunnen niet losgekoppeld worden. Via theorie en praktijk maken leerlingen kennis met de nieuwste trends en innovaties in de groene sector.

 

"Dankzij de goed doordachte doorlopende leerlijn en dezelfde opbouw bereidt Profiel Groen onderbouw perfect voor op de profieldelen en keuzevakken."

 

Doorlopende leerlijn
Profiel Groen onderbouw bereidt jouw leerlingen perfect voor op de profieldelen en keuzevakken in de bovenbouw. Vaardigheden worden geoefend en uitgebouwd in een rijk aanbod praktijkopdrachten. Zo ontwikkelen jouw leerlingen ook algemene vaardigheden, zoals het creëren van een overzichtelijke werkplek, veilig werken, afval scheiden en samenwerken. Ons lesmateriaal voor vmbo onderbouw, bovenbouw en keuzevakken sluit naadloos op elkaar aan. Daarnaast biedt Profiel Groen, dankzij de opgedane kennis, vaardigheden en motivatie een goede basis voor het groen onderwijs op het mbo.

Docentlicentie
De speciale docentlicentie geeft toegang tot het leerlingmateriaal en biedt daarnaast aanvullend materiaal, zoals eindopdrachten (inclusief correctiemodel), instructies bij de praktijkopdrachten, leerdoelenoverzichten en antwoordmodellen.

Aandacht voor rekenvaardigheid
Profiel Groen onderbouw besteedt veel aandacht aan rekenvaardigheden. Dit gebeurt in de context van de praktijkopdracht, zoals de oppervlakte berekenen bij bestraten, een recept omrekenen naar meer personen, de benodigde hoeveelheid voer uitrekenen voor dieren op school en de kostprijs berekenen van een bloemstukje.

Uitproberen?
Met de gratis proeflicentie krijg je 6 weken toegang tot de online leeromgeving van Profiel Groen onderbouw. Zo kun je beoordelen of het lesmateriaal bij jou en jouw leerlingen past.

Gratis proeflicentie Profiel Groen

Neem contact op!

Wil je meer weten over Profiel Groen en de mogelijkheden voor jullie opleiding?

Neem voor meer informatie en advies contact op met onze accountmanager Joris. Hij staat graag voor je klaar!

Joris Derksen
j.derksen@degroenewereld.nl
0318-642992