testimage

Ons verhaal

De Groene Wereld is de nieuwe naam van het Ontwikkelcentrum. Al 30 jaar spelen we een belangrijke rol bij de ontwikkeling van leermiddelen voor de groene sector. Als gespecialiseerde ontwikkelaar van leermiddelen en cursusmaterialen is De Groene Wereld een nieuwe weg ingeslagen. In onze nieuwe methodische leermiddelen staat de beroepspraktijk centraal en is de theorie ondersteunend. Daarbij maken we volop gebruik van de nieuwe technologische mogelijkheden van e-learning, met veel interactiviteit, visualisering en het goed kunnen monitoren van de voortgang op afstand. Zo leveren we dagelijks een praktische bijdrage aan de dierverzorgers, boeren, bloemisten, telers en hoveniers van morgen.

 

Bekijk de video voor een kijkje achter de schermen van De Groene Wereld! Directeur Maarten, accountmanager Joris, ICT projectmanager Peter en leermiddelspecialist Evelien vertellen hoe we samenwerken met het onderwijs en de groene sector, om leermiddelen te maken die optimaal aansluiten bij de wensen en behoeften van het onderwijs én de beroepspraktijk.

Duurzame toekomst
Een leefbare, duurzame wereld voor iedereen, dat is de uitdaging waar we samen voor staan. De groene educatieve sector speelt een belangrijke rol in het realiseren van deze uitdagende ambitie. De behoefte aan vakbekwame beroepsbeoefenaars is immers groter dan ooit. Ook De Groene Wereld voelt deze verantwoordelijkheid en levert graag een positieve bijdrage. Dat doen we vooral door aantrekkelijk vormgegeven, kwalitatief hoogwaardige leermiddelen en cursusmaterialen te ontwikkelen. Voor het vmbo, mbo en cursus- & contractonderwijs. Leermiddelen die je enthousiast maken om voor een groene opleiding te kiezen. En die een steentje bijdragen aan de verduurzaming van de groene sector en de wereld.

Samen met de groene sector
De Groene Wereld verstaat de kunst om praktische, actuele kennis te vertalen in modulaire, aansprekende leermiddelen. Vanzelfsprekend werken we daarbij nauw samen met docenten uit het groen onderwijs en deskundigen uit de beroepspraktijk. Het resultaat van deze kruisbestuiving werpt vruchten af. Leerlingen, studenten en cursisten verrijken hun kennis met boeiende lesstof waarin het mooie, belangrijke groene beroep centraal staat. Stap voor stap bereiden ze zich onder begeleiding van docenten voor op een toekomst als vakbekwame beroepsbeoefenaar in de groene sector.

Meer weten?
Op deze website vind je ons actuele aanbod voor het groen onderwijs. Ben je op zoek naar lesmateriaal voor jouw opleiding of cursus en vind je niet wat je zoekt? Neem dan contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden.